παρασύρτου να κορατζίσουμεν

Εν μου περνά η πολιτική, παραδέχουμαι. Κατά κάποιον τρόπο όμως ένιωσα πάλε όπως τότε με το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Ντάξει, τωρά δεν εψήφισα, αλλά επήρα το λλίον προσωπικά το θέμα. Φέτος, όπως τζαι τότε, πάλε ένιωσα την τρομοκρατία, ότι το όχι θα οδηγήσει στο γκρεμό, ότι είμαι άσχετη, οπισθοδρομική, συναισθηματική, ότι κρεμάζω τη χώρα με το όχι, ότι επαρασύρθηκα που τα διαγγέλματα του εκάστοτε άρχοντα. Ένιωσα ρε παιδί μου, bullied, πάλε! Δεν ξέρω αν έτσι ενιώσαν σε κάποια περίπτωση τζαι οι της αντίπερα όχθης αλλά νιώθω ότι ορθώσαμε (οι Ελλαδίτες τούτη τη φορά) το μικρό μας ανάστημα στους νταήδες της Ευρώπης, της Αμερικής, των λεφτάδων, των κέντρων λήψεως αποφάσεων.
 
Ναι, εξαρτώμαστε που τζείνους αλλά έννεν ανάγκη να λέμε ναι σε όοοοοτι μας λεν. Πε τζι έναν όχι, τη σπονδυλική στήλη τί την έσιεις; Αν σε φαν εφάν σε, αφού τούτος εν ο σκοπός τους έτσι τζι αλλιώς, αν έσιεις όμως μια πιθανότητα για καλύττερη συμφωνία γιατί να μεν δοκιμάσεις; Τί άλλο έσιεις να χάσεις; Είσαι που είσαι σχεδόν στον πάτο. Αν πάεις που κάτω που τον πάτο, τότε μόνο πάνω μπορείς να πάεις. Ξέρω, έννεν τόσο απλό. Αλλά ρε παιδί μου, αν έσιει ένα πράμα που μπορώ να κάμω τζαι να είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου, θωρώ πού με παν τζαι λαλώ έναν όι, εν θέλω να πάω. Τζαι πάλε μπορεί να με πάρουν, εν τζι έχω ψευδαισθήσεις, τούτοι κρατούν το τιμόνι.

 
Θα πω τρία πράματα που επαρατήρησα κατά τζαι μετά το τελευταίο δημοψήφισμα:

1) Τα κανάλια βρωμούν που μέσα ως έξω, στες άκρες, δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, είναι απίστευτο πόση προπαγάνδα εκάμαν. Είναι απίστευτο πόση δύναμη νομίζουν ότι έχουν τζαι πόση δύναμη έχουν στ' αλήθκεια. Τζαι σκέφτομαι, ούλλοι τούτοι οι δημοσιογράφοι που δουλεύκουν τζειμέσα δεν έχουν άποψη δική τους; Οξά επειστήκαν ούλλοι πέραν πάσης αμφιβολίας για το ναι; Είναι τόσο πειθήνιοι τζαι καλά στρατιωτάκια; Πόσο κρίμα, τί χάλια επάγγελμα αν εν έτσι... Όσο για τους ειδικούς/πολιτικούς που εσυζητούσαν και καλά στα πάνελ, ακόμα πιο κρίμα, κοινωνικά αμόρφωτοι, απολίτιστοι, να βρίζουνται, να φωνάζουν... Έβαλα για λλίον την ΕΡΤ τζι ήταν ο πιο ήσυχος σταθμός! Ούτε φωνές, ούτε βρισιές, ούτε να διακόπτει τζαι να φωνάζει ο ένας τζι ο άλλος, τεράστια διαφορά στις συζητήσεις!!
 
2) Τον Τσίπραν δεν τον επολλόξερα, δεν είχα ασχοληθεί, ενόμιζα βασικά ό,τι πολύς κόσμος: ότι εν ένα πολλά φιλόδοξο νεοπλουτάκι που πουλά πνεύμα τζαι δεν έσιει στ' αλήθκεια κότσια ή γνώσεις να κάμει τζείνα που διαφημίζει. Τζι εξέπληξε με ευχάριστα, όσο λίγοι τελευταίως, βλέποντας ότι ερίσκαρε το κεφάλι του τζι αντιστάθηκε στους Ευρωπαιοαμερικάνους όπως κανένας άλλος πολιτικός στην Ελλάδα. Ειδικά όταν εθκιάβασα για σχέδια δολοφονίας τζαι καρκίνους αριστερών προέδρων (ναι ξέρω, θεωρίες συνωμοσίας τζαι πελλάρες), έσιει πολλά μεγάλη πιθανότητα να μελετούν ήδη τον καρκίνο του ή κανένα αεροπορικό ατύχημα. Εν αρκημός, αν στέκεται μες τα πόθκια τους να τον ξεκάμουν; Οξα εν κάμνουν έτσι πράματα; Άρα, είτε πολλά αφελής είναι, είτε ξεροτζέφαλος, είτε πολλά ιδεαλιστής, είτε εφοϊτσιασεν τον το κόμμα του τζι εν μπορεί πιον να κάμει πίσω. Ότι τζι αν ένι, μπράβο του. Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.
 
3) Ο Βαρουφάκης, εγέλασα πολλά που εθκιάβασα ότι έκαμνε διαλέξεις στους υπουργούς τζαι δεν ήταν συνεννοήσιμος,  έφκαλεν την Μέρκελ που τα ρούχα της! (http://kourdistoportocali.com/post/44308/agrios-kaygas-tsipra-merkel). Τζαι τζείνος, "μαγκάκι", στην κοσμάρα του, αλαζόνας είπαν τον, αλλά επίσης με εξέπληξε ευχάριστα όταν επαρετήθηκε. Δεν εκοράτζισε πάνω στην καρέκλα όπως κάμνουν οι δικοί μας.

 
Τους δικούς μας πρέπει να τους παρακαλούμε τζαι να τους πληρώνουμε για να φύουν. Βλέπε Δημητριάδης, που έπιασεν τζαι εφάπαξ, τζαι αποζημίωση τζαι πιάννει ετήσια σύνταξη, βλέπε Γιωρκάτζη που δεν εθίκτηκεν ακόμα να παραιτηθεί (http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/246933/dioikites-se-kinoumeni-ammo-ta-teleftaia-okto-chronia) κοκ.

 
Για να μεν μιλήσω για την πιο μεγάλην μας πλέον πληγήν, τους βουλευτές. Γίνουνται απαράδεκτα, μωρίστικα, σεξιστικά, πράματα μες τη Βουλή, με τόσους μάρτυρες τζαι προσπαθούν να τα αποσιωπήσουν, να τα δικαιολογήσουν, τα ίδια τα κόμματα τηρούν σιγήν ισχύος, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής να μεν κάμνει τίποτε στην ουσία... Ψηφίστε εσείς δαμαί τουλάχιστον, να δούμεν αν γίνει κάτι, διαφορετικά αναμένετε σιειρόττερα, αν την γλιτώσουν πάλε.


 
Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν, πράγματι, αλλά εν μπορεί να γίνει κάτι να αλλάξουν τα πράγματα στη Βουλή; Νιώθω ότι εν η μόνη μας ελπίδα, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Εν έσιει κάποιον που να κόφκει ο νους του, να μέννεν φερέφωνο κάποιου κόμματος τζαι να μεν έσιει προσωπικά συμφέροντα; Που να νοιάζεται πραγματικά για τη χώρα τζαι τους συμπολίτες του τζαι όι για την καρέκλα τζαι το μισθό, τις συντάξεις. Ξέρω, χωρίς πολιτικό κόμμα πίσω σου, δύσκολα μπαίνεις σε ψηφοδέλτιο, άρα αν μπεις με πολιτικό κόμμα θα πρέπει να κάμνεις ότι σου πουν, στρατιωτάκι πάλε με μικροκομματικές αντιλήψεις τζαι σκοπιμότητες. Έστω, έμπα με κόμμα τζαι μετά να αποσκιρτήσεις. Βλέπε Κουλίας. Τζείνη η οριζόντια ψηφοφορία τί γίνεται; Σιγά μεν περάσει που τη Βουλή!

Μπορεί να τα βλέπω πολλά μονοδιάστατα τα πράματα, αλλά έν τζι εν τζαι τόοοοσο πολύπλοκα. Κάτι πρέπει να μπορεί να γίνει!

 

21 σχόλια:

  1. η προπαγάνδα εν το λυπηρό.

    φυσικά εν κατηγορώ τους δημοσιογράφους, οι παραπάνω άμαν αππωθούν κ κάμουν λλίη επιτυχία γίνουνται μυάλες λέρες. το να είσαι λέρα είναι συστατικό επιτυχίας. πολλές φορές κείνοι που φτάνουν ψηλά, έπρεπε να κάνουν πράματα που μόνο μια λέρα κάνει. χωρίς να είναι κανόνας.

    γι αυτό κ πάντα πρέπει να διαβάζεις εφημερίδες παγκοσμίως για να φκάλεις άποψη. ως κ τούρκικες διαβάζω εγώ. εν τραγικό στο 2015 αν είσαι κάτω που 55 να είσαι θύμα πρπαγάνδας.

    το δε επίπεδο της βουλής τες τελευταίες μέρες, ΜΟΝΟ ΕΜΕΤΟΣ

    ΕΜΕΤΟΣ

    ΑΗΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Ο Βαρουφάκης με το υφάκι δεν με έπεισε ποτέ. Θεωρώ ότι ήταν μάστρος των κινήσεων εντυπωσιασμού αλλά μέχρι εκεί. Εσένα σε εντυπωσίασε που παραιτήθηκε, εμένα όμως με κάνει να σκέφτομαι ότι τώρα που θα έρθουν τα (πιο) δύσκολα, πήγε πίσω στην πολυτελή ζωούλα του, ως σταρ πλέον, όπου ήταν δηλαδή τόσα χρόνια.
    2. Το θέμα της βουλής εν εμετικό συμφωνώ. Όμως λόγω επαγγέλματος ίσως, είμαι εναντίον της μονόπλευρης οπτικής. Η Χαραλαμπίδου χαρακτηρίζεται από κόσμο (δεξιά κι αριστερά και κέντρο και παντού) ως η μεγαλύτερη προβοκάτορας και το πιο εριστικό άτομο της βουλής. Γιατί νομίζεις ο -απαράδεκτος ασυζητητί- Κυπριανού δεν έκανε το ίδιο με Αθηνά Κυριακίδου, Σκεύη Κουκουμά, Ρούλα Μαυρονικόλα; τροφή για σκέψη. Πρέπει να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Το petition στο οποίο παραπέμπεις, ετοιμάστηκε από άτομο που φέρει το επίθετο Χαραλαμπίδου. Είσαι σίγουρη ότι υπέγραψες έγγραφο που περιέχει τεκμηριωμένες θέσεις;

      Διαγραφή
    2. για να πω την αλήθεια, ούτε επέρασε που το νου μου ότι μπορεί ναν της ίδιας ή κάποιου δικού της ατόμου, αλλά τα γεγονότα που περιγράφονται φαίνονται ναν τα ίδια όπως σε άλλα δημοσιεύματα, δεν ήβρα άλλη διαφορετική άποψη. Άρα, επειδή δεν έγινε κάτι ακόμα, φαίνεται ότι πρόκειται για ακόμα ένα θέμα - θύμα της ανοχής τζι ατιμωρησίας στη χώρα μας, προς το παρόν. Μακάρι να χω λάθος τζαι θα το παραδεκτώ.

      Οι βουλευτίνες που ανέφερες παρεμπιπτόντως, επίσης εκαταδίκασαν την συμπεριφορά του Κυπριανού αν δεν κάμνω λάθος

      Διαγραφή
  3. beatrix συμφωνώ, πολύπλευρη ενημέρωση εν το καλλύττερο όπλο!

    brenda χαίρομαι πολλά που μου διάς μιαν άλλη οπτική!
    1. Ο Βαρουφάκης θεωρώ τζι εγώ ότι δεν ήταν πολλά σοβαρός κατά την αποστολή του τζαι μπορεί να τους έσπαζε τα νεύρα. Όμως δεν ήταν yesman, γλύφτης κλπ τζαι όταν του εζητήσαν να φύει, έφυε (ξανά, όι σαν τους δικούς μας). Το τί κάμνει στη ζωήν του που δαμαί τζαι να πάει, εν με αφορά ούτε με ξενίζει, έτσι τζι αλλιώς τους πλείστους πολιτικούς δεν τους λες και φτωχαδάκια.
    2. Για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν έχω άποψη, δεν την ξέρω ούτε την παρακολουθώ, τολμώ να πω όμως να πω ότι θεωρώ ούλλους σχεδόν τους βο(υ)λευτές προκλητικούς με τη στάση, τις αποφάσεις ή την ανοχή τους. Για το συγκεκριμένο γεγονός, όσο τζαι να επροκάλεσε η συγκεκριμένη (που τον εφωτογράφισε σαν εκάπνιζε μέσα στη Βουλή;), η συμπεριφορά του Κυπριανού, τουλάχιστον όπως εφκήκεν προς τα έξω, ήταν απαράδεκτη, χωρκαθκιόν τζαι δείχνει ακριβώς το χαμηλό, επίπεδο, επίπεδο-πάτωμα των ανθρώπων που μας... εκπροσωπούν! Εν θέλω να με εκπροσωπούν έτσι πλάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή πάντα παρεξηγούνται αυτά που λέω τονίζω ξανά ότι κι εγώ καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές. Το αν καταδίκασαν δεν απαντά στο ερώτημα πως και κάθε φορά το "θύμα" είναι η Χαραλαμπίδου. Όπως και να'χει εγώ απλώς θέλω να έχω πλήρη εικόνα πριν στήσω λαικό δικαστήριο. Από τη στιγμή που καταδικάζεις τα μμε για την έλλειψη αμεροληψίας τους στη μια παράγραφο, μην στηρίζεσαι αποκλειστικά σε αυτά. Φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    2. brenda επειδή είχα αυτή την συζήτηση ξανά! το ποιά είναι η χαραλαμπίδου δεν έχει σημασία, το ότι χρησιμοποιήθηκε το φύλο της εναντίον της ειναι γεγονός, κ επίσης το επίπεδο υποτίθεται δεν πεφτει αναλόγως του ποιου έχεις απέναντι σου

      Διαγραφή
    3. Αν θέλεις να μιλήσουμε με νομικούς όρους η πρόκληση δεν οδηγεί σε αθώωση αλλά σίγουρα επιφέρει μείωση της ποινής. Όσον αφορά δε στο πολιτικό κόστος, αναμφίβολα θα πρέπει να έχει ο Κυπριανού, αλλά εκείνο που προσπαθώ ανεπιτυχώς προφανώς να πω, είναι ότι θα ήθελα να ξέρει το κοινό όλα όσα έγιναν για να υποστεί ενδεχομένως και η Χαραλαμπίδου το κόστος που της αναλογεί.
      Αυτά τα "δεν έχει σχέση ποια είναι" τα λένε όσοι δεν θέλουν να μάθουν ΟΛΗ την αλήθεια.

      Διαγραφή
    4. Brenda pls

      όλη την αλήθεια ξέρω, κ δεν μου είναι καθόλου συμπαθής η χαραλαμπίδου, απλά δεν το θεωρώ ελαφρυντικό στην υπόθεση αυτή. η Χαραλαμπίδου είτε υποστεί το κόστος είτε όχι δεν αλλάζει η άποψη που έχω για εκείνη. αν ήταν άντρας θα έπραττε το ίδιο ο κύριος κυπριανού; να την αντιμετωπίσει ως άνθρωπο, κ όχι στην δύσκολη στιγμή να καταφεύγουμε σε μείωση του άλλου αποκλειστικά κ μόνο λόγω φύλου

      με το ίδιο σκεπτικό, είναι εντάξει να βγαίνουν πχ. γυμνές φωτογραφίες μιας γκόμενας που απατά τον σύντροφο της κ είναι μια μαλακισμένη?

      Διαγραφή
    5. Αγαπημένη μου επειδή ξέρω ότι είσαι καλύτερη από την απάντηση που μου έδωσες δεν συνεχίζω. Δεν είπα ότι πρόκληση συνιστά το ότι είναι μαλακισμένη αλλά ποιος σου είπε π.χ. ότι δεν του είπε άλλα πράματα που ενδεχομένως να παρείσφρησε και το σεξιστικό στοιχείο; Δεν ξέρω και γι' αυτό ζητώ διερεύνηση. Τέσπα, ο νόμος αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό την πρόκληση, τονίζω δεν οδηγεί στην αθώωση -έχει μεγάλη διαφορά- αλλά πραγματικά ώρες ώρες νιώθω ότι μόνη μου μιλώ μόνη μου καταλάβω και καλύτερα να μην εκφράζομαι.

      Διαγραφή
    6. μα τι έχει η απάντηση μου; έλα ντήαρ εδώ συζητούμε, είμαι λλίο απότομη, εν ο τρόπος μου :)

      το ότι προκλήθηκε εν το μόνο σίγουρο, αλλά πάλε, εν λυπηρό, κ εν είναι αποδεκτό που μένα τουλάχιστον

      Διαγραφή
  4. Σόρρυ προκαταβολικά για τα πιο κάτω, αλλά είμαι λλίον touchy για τούντο θέμα:
    εν σάννα λαλούμε ότι φταίει η γυναίκα που την εβιάσαν, επειδή ας πούμεν εφόρεν μίνι, νομικά μπορεί να επιφέρει μείωση της ποινής αλλά τουλάχιστον ηθικά, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η πράξη του θύτη! Εκτός αν τελικά η Χαραλαμπίδου έπιασεν του το σιέριν του με το κινητό τζι έβαλεν το κάτω που τη φούστα της!

    Ας τιμωρηθεί η Χαραλαμπίδου που τον-Πρόεδρο-της-Βουλής-δεν-ξέρω-τζι-εγώ-που-ποιόν για τη γενικότερη (εριστική?) στάση της, αλλά όταν τίθεται θέμα σεξιστικής συμπεριφοράς εν διαφορετικό τζαι ναι, να εμπλακεί η αστυνομία.

    Αν έκαμεν ότι έκαμε για να τον οδηγήσει ως τζαμαί επί σκοπού η Χαραλαμπίδου, τότε μάλιστα, καταλαβαίνω, εφτάσαμε σε άλλα επίπεδα, να παν ούλλοι σπίτι τους τζαι κανεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που έβαλες την τελευταία παράγραφο, αυτό έλεγα ότι πρέπει να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα. Τις τοποθετήσεις μου για το θέμα του βιασμού τις έχω κάνει ολόκληρη ανάρτηση και αυτό που λες στην 1η παράγραφο δεν με εκφράζει. Όπως είπα και στην Beatrix τούτη η διαστρέβλωση των όσων γράφουμε για δημιουργία εντυπώσεων κουράζει με οπότε αν θέλετε σβήστε τα και κανεί. Να γράφει ο καθένας στο μπλογκ του και έννοια σου.

      Διαγραφή
    2. μα γιατί να τα σβήσει ρε; κουβέντα στην κουβέντα! εν ξέρω γιατί το πήρες στραβά, εν κ είπαμε ότι εσύ λες κάτι άλλο, ούτε διαστρεβλώνω, είσαι ξεκάθαρη στο ότι καταδικάζεις κλπ κλπ

      απλά λέω κ γω ότι για μένα εν απαράδεκτο, έστω κι αν ο νόμος βρίσκει ελαφρυντικό στην πρόκληση.

      ούτε του άντρα μου θα του έβρισκα ελαφρυντικό αν με απατούσε επειδή προκλήθηκε ;Ρ

      αααα ρε Μπρέντα, ως κ εδώ η Χαραλαμπίδου έφερε την διχόνοια

      χχχ

      Διαγραφή
    3. Επανήλθα για να σου πω (και) από εδώ ότι εννοείται δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, απολογούμαι αν είμαι πιο έντονη από ότι θα 'πρεπε, όμως θεωρώ αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γνωρίζεις εσύ τουλάχιστον ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξω φαινόμενα σεξισμού. Εγώ μιλώ για το νόμο, εσύ για το πως νιώθουμε, δυστυχώς δεν είναι πάντα ταυτόσημα π.χ. η μοιχεία είναι ανήθικη αλλά όχι παράνομη στο παράδειγμα σου:-)
      τέσπα, απολογούμαι και στην Νήρι για την κατάχρηση του χώρου της, διότι στο τέλος της μέρας πάνω κάτω τα ίδια νιώθουμε.

      Διαγραφή
  5. Τον Βαρουφάκη επαρακολουθούσα τον ακαδημαϊκά, το βιογραφικό του μιλά που μόνο του, εν με χρειάζεται εμένα για να πω ότι εν τρομερός οικονομόλογος. Εκατηγορήσαν τον ότι έκαμνε διαλέξεις στες συναντήσεις με τους υπόλοιπους υπουργούς. Πού εν το κακό; Εν έφτασεν ο καιρός οι πολιτικοί να συζητούν πολιτικά, για το τί σημαίνουν οι επιλογές, τί επιπτώσεις έχουν; Αν οι υπουργοί εν απλοί μεταφορείς μηνυμάτων ή εντολοδόχοι, γιατί εν στέλνουμε ένα τεχνοκράτη να τελειώνουμε; ή ένα κούριερ;
    Όσο αφορά την παραίτηση του, μπράβο του.
    Εδιεθνοποίησε το ελληνικό θέμα εκμεταλλευόμενος το σταριλίκι, τες γνώσεις τζιαι το υφάκι του. Οι δανειστες επροέβαλαν τον Βαρουφάκη σαν την αιτία για τημ μη επιτευξη συμφωνιας. Με την παραίτηση του, ο Βαρουφάκης (μαζι με τον Τσιπρα) πετουν το μπαλακι στους δανειστες -κ ειδικα στην Μερκελ.
    εν θυμούμαι ποτε να παραιτηθηκεν υπουργος οικονομικων κ να υπηρχε κοσμος που να στεναχωρεθεί. ως τωρα η αντιδραση ηταν ή "στον αγυριστο" ή το πιο σοφτ "επιτελους" ή "να δουμε ποιος αλλος εννα καει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. brenda εν νομίζω ότι διαφωνούμε επί της ουσίας, να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Επειδή όμως φαίνεται να υπάρχει θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έστω σεξιστικής διάκρισης ή δεν ξέρω πως αλλιώς το λαλούν, εν πολλά σοβαρό ατόπημα και μάλιστα από βουλευτή-νομοθέτη-εκπρόσωπο του λαού κλπ... - κατ' εμένα έννεν μόνο πολιτικό κόστος που πρέπει να έχει. Τέλοσπάντων, είδωμεν, i stand to be corrected αν αδίκως τον εκατηγόρησεν η Χαραλαμπίδου.

    Δεσποσύνη, μάλλον εν τεχνοκράτη που ήθελαν, ο Βαρουφάκης εμίλαν πολλά τζι ήταν προκλητικός με τη στάση τζαι τις κουβέντες του... Εδιάβαζα ότι ερώτησε ευθέως τον Σόιμπλε για το Χριστοφοράκο τζαι τη Siemens (σε άκυρη στιγμή ομολογουμένως) γι αυτό λέω ότι εγέλασα... Ίσως να τον εθέλαν παραπάνω yesman, με σκυφτό κεφάλι, ενοχικό επαίτη να τους διά απλώς στοιχεία κι αριθμούς τζι εφκήκεν τους ξινό το "ροκ στυλ" του. Παραδέχομαι όμως ότι θα εμπορούσε να ήταν λίγο πιο σοβαρός, ειδικά τη στιγμή που εχρειάζουνταν μια συμφωνία, έθελεν πολιτική δαμαί, να τους χειριστεί λλίον πιο καλά. Αλλά η οκά εν τετρακόσια, πάλε δεν θα του εδίναν τίποτε παραπάνω νομίζω, οι προθέσεις τους ήταν ξεκάθαρες.
    Έκαμες παγωτό του μωρού? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και... μόλις είδα αυτό(!!):
    http://tilegrafima.gr/allcategories/tv/item/8925-diokseis-kata-tremi-pretenteri-kai-allon-7-gia-tin-propaganda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άτε μπράβο. ευτυχώς άνοιξεν η ΕΡΤ τζιαι μπορούμε α)να θωρούμε βουλή β)να θωρούμε ευρωβουλή, γ)να απολαμβάνουμε πολιτισμένη συζήτηση.

      Ο Τσίπρας εξελίχτηκε σε μορφή που εννα επισκιάσει τους πάντες στην μεταπολίτευση. Όι γιατί εν ο εκλεκτός του θεού. Αλλά γιατί σε αντίθεση με τους αλλους αρχηγούς κομμάτων (κ δυνητικά πρωθυπουργών) δείχνει πως σέβεται τους πολίτες τζιαι πως έσιει ήθος. Επανέφερε την ιδεολογία στον πολιτικό λόγο (κ όι ιδεοληψία όπως το ερμηνεύουν ορισμένοι). Δηλαδή το αυτονόητο, ο πολιτικός να εκφέρει πολιτικό λόγο τζιαι να εκφράζει πολιτικές θέσεις οι οποίες στηρίζονται όι σε δημοσκοπήσεις αλλά σε ιδεολογία!
      Τζιαι εφάνηκεν πως οι πολίτες εθέλαν να τους ακούν τζιαι να τους λαμβάνουν υπόψην.
      Ο Τσίπρας (και η κυβέρνηση του εννοείται) εν σε διάλογο με τους πολίτες. Και με βάση τούτο το διάλογο πορεύεται.

      Ναι, έχουμεν τους πολιτικούς που μας αξίζουν, για τούτο είμαι βέβαιη. Για να φκει ένας πολιτικός που να μέννεν διεφθαρμένος, να υπερασπίζεται τα πιστεύω του (τζιαι τα πιστεύω τα δικά σου) πρέπει να αναδειχτεί μέσα που κοινωνικές διεργασίες. Έννεν ουρανοκατέβατοι οι πολιτικοί. Εν κάποιου γείτονας, κόρη, μάστρος, υπάλληλος. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμεν τες απαιτήσεις που έχουμεν που τους πολιτικούς αλλά τζιαι που εμάς τους ιδιους, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση πολίτη - πολιτευόμενου.
      Εν προλαβαίνουμε ως τες επόμενες βουλευτικές:) Αλλά εν πειράζει, λάου λάου.

      Η κυβέρνηση του Τσίπρα εννα βοηθήσει πολλά, έδειξεν σε αρκετό κόσμο πως όι, έννεν ούλλοι οι πολιτικοί ίδιοι, πως εν καθρέφτης της κοινωνίας. Έδειξεν άλλο δρόμο (κ εν για αυτό που επέσαν να τον φαν).

      Όσο ζω ελπίζω, παθολογικά αισιόδοξη. Εννα αλλάξουν τα πράματα τζιαι στην Κύπρο.

      (όι, εν έδωκα του μωρού παγωτό, να φκάλει δόντια τζιαι μετά. αλλά έδωκα του αγκαλιά) :)

      Διαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...