Ελένη κάμε κόμμα!

Αρέσκει μου να με εκπλήσσουν ευχάριστα, άτομα που δεν τους το είχα (πολιτικοί).  Έννα μου πεις τόσον τζαιρό ετζοιμάσουν? Εν τωρασινή? Εγώ τωρά έδωσα προσοχή στις απόψεις της τζι αποφάσισα ότι μάλιστα, τούτη εκφράζει με σε πολλά θέματα, όπως κανένας άλλος πολιτικός προηγουμένως, γιατί τελευταίως ένιωθα εξωγήινος. Μα εν φοάται τον Πρόεδρο? Το κόμμα της? Τους Τούρκους? Τους Ευρωπαίους, τους Αμερικάνους? Ήβρα ποιαν θα ψηφίσω.

Εδιάβασα ένα άρθρο της Ελένης Θεοχάρους τελευταία τζι άρεσεν μου. Έψαξα τζι ήβρα τζι άλλα άρθρα της, τα οποία γενικώς με βρίσκουν πολλά σύμφωνη! Τολμώ να πω ότι οι απόψεις τούτης της πολιτικού είναι όαση μέσα στην χασκιασμένη, εγωπαθή, άρρωστη κομματοκρατική κυπριακή πολιτική.

Αν πεις για το Κυπριακό? Γράφει το εξής:

"...Ο Ακκιντζί εμφανίζεται ως Πρόεδρος κράτους και αναφέρεται στην ΚΔ ως νότο. Μιλά για "δυο λαούς", για "ισότιμα κράτη", δηλώνει εμπνευστής της αναγνώρισης της Τύμπου, δηλαδή της αναγνώρισης του ψευδοκράτους προ της λύσης, και δεν αποδέχεται ως βάση συνομιλιών, παρότι εμφανίζεται ως ευρωπαϊστής, τις υποχρεώσεις της Τουρκίας όπως τις θέτει η ΕΕ.

Είναι πασιφανές ότι, με την υφιστάμενη βάση των συνομιλιών, κινούμαστε προς τη διχοτόμηση της ΚΔ ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να πειστεί ο λαός ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Γιατί όμως ενταχθήκαμε στην ΕΕ; Για να την καλούμε να εμπλακεί στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, προς νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής ή για να υπερασπιστούμε την ΚΔ; Για να διασώσουμε ή για να διαλύσουμε την ΚΔ;..."



Σε άλλο άρθρο της τα ακόλουθα, σε σχέση τζαι με την οικονομική πτυχή της λύσης:

"...Το γεγονός ότι οι πλείστοι σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουν την προσοχή τους αυτή την ώρα στα όσα συμβαίνει στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα, επιτρέπει την ανενόχλητη δράση των εχθρών μας που τάχα καίγονται να λύσουν το Κυπριακό. Ο λαός ολιγωρεί. Και ενώ, όσον αφορά την ΕΕ σε συνάρτηση με την Ελλάδα, οι πάντες κατακεραυνώνουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ότι απώλεσε τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, ότι καταστρατηγεί τις αρχές και αξίες του, ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και του όγκου συναλλαγών μεταξύ των οικονομικά ισχυρών, στην περίπτωση της Κύπρου τα οικονομικά οφέλη της λύσης τίθενται υπεράνω της διασφάλισης των αρχών και αξιών της ΕΕ, των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού. Τα οικονομικά οφέλη τίθενται υπεράνω της διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ασφάλειας του Ελληνικού πληθυσμού του νησιού. Χρησιμοποιούνται ως δέλεαρ για να παραπλανήσουν τον κόσμο. Ναι, κάποιοι θα γίνουν πολύ πλούσιοι, και κάποιων πλουσίων τα εγκλήματα σε βάρος της οικονομίας και του λαού θα παραγραφούν μες το τρελό πανηγύρι της λύσης..."



Επίσης, για το τίμημα της λύσης που πλασάρεται, για τις προσπάθειες αφελληνισμού του νησιού μας, τούτο το άρθρο:

"...Αλλά για να λυθεί ούτως, θα πρέπει να πάψωμε να είμεθα Έλληνες. Τούτη δω η λεπτομέρεια είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει η λύση που απεργάζονται. Άλλωστε εδώ και δεκαετίες καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να αφελληνιστεί το νησί.
Αυτός είναι ο στόχος και του συστηματικού «αφελληνισμού» της παιδείας που δυστυχώς εστέφθη με επιτυχία. Φθάσαμε στο σημείο να μην μπορούν τα παιδιά μας να γράψουν δυο αράδες Ελληνικά.
Βεβαίως είμεθα Έλληνες και εάν επιβιώσαμε στον τόπο μας για αιώνες είναι γιατί μας έθρεφαν τα υπόγεια νάματα της Ελληνικής παιδείας, της Ελληνικής γλώσσας, του Ελληνικού πνεύματος, είναι γιατί πιστεύαμε στον Ελληνικό κώδικα αρχών και αξιών, είναι γιατί διασώσαμε την αξιοπρέπεια και την λεβεντιά μας. Και τον σεβασμό προς τους νεκρούς μας που έπεσαν στους Αγώνες του Έθνους. Και είναι πολλοί οι νεκροί μας, ολόκληρος ο Ελληνικός κόσμος είναι διάσπαρτος από τα οστά των Κυπρίων πατριωτών που πέθαναν για την Ελευθερία και την Ανάσταση της Ελλάδας.
Τώρα οι ένθερμοι υποστηρικτές της «λύσης» (λύση να ΄ναι κι ότι να ΄ναι), που με υπέρμετρο ζήλο κάνουν το παν για να είναι αρεστοί στους Ανάν, Ντάουνερ, Μπαν και Έιντε, στους εκάστοτε διαμεσολαβητές αλλά και στους Τούρκους δυνάστες, προσπαθούν να μας αφελληνίσουν, να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που μας ενώνει με την Ελλάδα και μας θρέφει! Να εξανεμίσουν τις αντιστάσεις μας. Μας υπόσχονται πλουτισμό προκειμένου να αποδεχθούμε την «λύση» που μαγειρεύουν εδώ και χρόνια.
Αν όμως εγκαταλείψουμε την ταυτότητα μας προκειμένου να περάσει η «λύση», τότε χάνουμε την ψυχή μας. Και ποιο το όφελος αν κερδίσουμε όλο τον κόσμο και απολέσουμε την ψυχή μας;..."



 
 
Και τέλος, για την κατάντια μας εντός:

"...Ως πλήρη κατάρρευση των θεσμών του κράτους περιέγραψε την παρούσα κατάσταση ο Υπουργός των Οικονομικών. Δυστυχώς αυτό είναι. Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξυγίανση κα κάθαρση με όλους να κατηγορούν όλους, να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να αποκαλύπτεται διαφθορά πλήρους κλίμακος σε όλους τους τομείς και να μην παραιτείται κανένας για λόγους ευθιξίας. Δυστυχώς, έχουμε βαλτώσει… Χρειάζεται γενική αλλαγή και όση αξιοπιστία έχει μείνει από την Γενική Εισαγγελία θα πρέπει να επιστρατευθεί για να διερευνηθεί η αλήθεια και να διασωθεί ότι απέμεινε όρθιο. Η Γενική Εισαγγελία είναι Ανεξάρτητη Αρχή, μπορεί να δράσει αποτελεσματικά. Μη φειδόμενη κανενός. Καλώς ή κακώς, όπως είναι το πολιτειακό μας σύστημα η ευθύνη για να επιβληθεί τάξη ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσο δε για τα κόμματα και τους αρχηγούς εκτιμώ με όλο το σεβασμό ότι όσο δεν λαμβάνουν τα μηνύματα θα βουλιάζει η κομματική και πολιτική ζωή. Και όσοι δεν μπορέσουν να αποδείξουν την αθωότητα τους με αδιάσειστα στοιχεία, το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν είναι να παραιτηθούν. Αλλά, αργά η γρήγορα ο λαός οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την κάθαρση και το ξαναχτίσιμο του κράτους..."




Σοβαρά, respect, ελληνιστί σεβασμός και δέος για τις απόψεις που τολμά να εκφράσει τζαι να στηρίξει, που ούτε το ίδιο της το κόμμα δεν υποστηρίζει. Χρειαζούμαστε παραπάνω Ελένες Θεοχάρους δαμέσα.
 
 
 

4 σχόλια:

  1. Είχα την τύχη να τη δω σε καμιά θκυό διαλέξεις όταν ήμουν φοιτήτρια.. Εν όντως φοβερή τζιαι ο λόγος της εν μεστός, τεκμηριωμένος τζιαι με σιγουριά... "Πυροβολεί" τζιαμέ που πρέπει τζιαι εν την κόφτει με για "φιλίες" με για κόμματα με για τίποτε... Το σωστό εν σωστό τζιαι το δίκαιο δίκαιο. Κατά τη γνώμη μου μέγα λάθος των συναγερμικών που εψηφήσαν το Νίκαρο τους αντί της Θεοχάρους για την υποψηφιότητα της προεδρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως. Είναι ίσως η μόνη ελπίδα από τους εναπομείναντες πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω να περιμένεις να κάμει τζαι ο Κάρογιαν το (από)κομμα του για να έshεις μιαν πιο σφαιρική θεώρηση των πολιτικών δεδομένων...
    Καλάν σιόρ! Μεν φακκάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ω καλώς τον ίνβικτο! ήταν να στείλω περιστέρι να σε έβρει! πε μου ότι ετοίμαζες τα χαρτιά του Κάρογιαν τωρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...