Step Up - the movies!!

Το παρακάτω αφιέρωμα είναι μια ευγενική προσφορά από την yours truly επειδή είναι μεγάλη fan τζι επειδή μάλλον μετά την 5η εν νομίζω να έσιει άλλην ταινία στη σειρά.

Κεντρικός πρωταγωνιστής στις ταινίες Step Up εν ο χορός, η αγάπη των πρωταγωνιστών για το χορό, τζαι τί ευκαιρίες τους προσφέρει: για δημιουργία, για έκφραση, για διέξοδο, για αγάπη, για συνεργασία, για αντιπαράθεση, για διασκέδαση (για show-off λαλεί ο Δώρος) τζαι νομίζω πρέπει να 'σαι τζι εσύ fan του χορού για να τις απολαύσεις. Διαφορετικά, έσιει τζαι ρομαντζάκια, κοντρούες τζαι φασούες. Τζαι φυσικά ωραίους ηθοποιούς!


Step Up: The Original (2006)Τούτη εν η πρώτη ταινία της σειράς (που μάλλον δεν ήξεραν ότι θα γίνει σειρά τότε) που άφησε πολλά καλές εντυπώσεις τζι έσιει το πιο ωραίο σενάριο.

Ο Tyler (Channing Tatum) εν ένας άσημος νέος με ταλέντον όμως στο break-dance, που προσφέρεται να βοηθήσει μιαν φοιτήτρια του Maryland School of Arts (MSA), τη Nora (Jenna Dewan) να κάμει το τελικό show της για την σχολή, μετά που τραυματίζεται ο παρτενέρ της. Στην αρχή η Nora εν πολλοπιστεύκει στις δυνατότητες του, μετά κάμνουν μια φοβερή χορογραφία, ερωτεύκουνται, γίνουνται κάτι στραβά τζαι χωρίζουν, τζαι στο τέλος, στο show της... Εν σας λαλώ. Εν ωραίο το τέλος. Τζι εν πιο ωραία η εξέλιξη τους εκτός της ταινίας, αφού οι δύο πρωταγωνιστές επαντρευτήκαν στην πραγματικότητα μετά την ταινία τζαι πρόσφατα εκάμαν τζαι μωρό!

Μιλούμε για πολλά καλούς χορευτές τζι ηθοποιούς, έχουν πολλή χημεία μεταξύ τους τζι εν η μόνη που τες ταινίες στην οποία δίνεται παραπάνω έμφαση στο σενάριο παρά στο χορό νομίζω. Θυμίζει μου λλίον το Save the Last Dance (επίσης πολλά καλή ταινία).

Που τες πιο δυνατές στιγμές της ταινίας είναι το χορευτικό τους στο club, η φάση που η Nora εξηγά στον Tyler, πάνω στην ταράτσα ενός κτηρίου το όραμα της για τη χορογραφία, η φάση που σκοτώνεται ο μικρός Skinny τζαι φυσικά η χορογραφία στο τέλος!

Δείτε το τρέιλερ τζαι το χορό στο club 

Step Up 2 - The Streets (2008)

 
 
Η δεύτερη ταινία της σειράς είναι η ιστορία της Andie (Briana Evigan), μιας νεαρής που ζει με την καλλύττερη φίλη της μάμμας της, αφού έχασε την μάμμα της που καρκίνο. H Andie είναι μέλος μιας χορευτικής ομάδας street dance. Όταν η ομάδα της μπλέκεται σε μπελάδες τζι η κηδεμόνας της απειλεί να την στείλει στη θεία της στο Τέξας, εμφανίζεται ο Tyler (που την 1η ταινία) ο οποίος είσιεν την σαν προστατευόμενη του τζαι βοηθά  την να μπει στο MSA για να πετύχει στη ζωή της τζαι να γίνει χορευτίνα. Μπαίνει στην MSA, βρίσκεται με άλλους ταλαντούχους αλλά περιθωριοποιημένους χορευτές στο MSA τζαι κουρτίζουνται να λάβουν μέρος στους μυστικούς αγώνες street dance "The Streets" με δικήν τους ομάδα (αφού στο μεταξύ εθκιώξαν την Andie που την ομάδα της). Η συνέχεια είναι συναρπαστική με απειλές τζι αντιπαραθέσεις με την κηδεμόνα της, τη σχολή τζαι την πρώην ομάδα της.

Η Briana εν σχετικά καλή χορεύτρια, αν τζαι προσωπικά εν με ενθουσίασε η ερμηνεία της. Ο συμπρωταγωνιστής της Robert Hoffman όμως τζι οι υπόλοιποι χορευτές εν εξαιρετικοί τζαι κάμνει την παρθενική του εμφάνιση ο Moose (Adam Sevani), που έγινε personal τζαι fan favourite, τζαι πλέον δεν νοείται Step Up χωρίς τον χαρακτήρα του Moose! Αρχίζουν επίσης να εμφανίζουνται τα εφφέ στις χορογραφίες. Η τελική χορογραφία μες τα νερά είναι άψογη τζαι οκ, η Briana τζαμαί δίνει ρέστα όπως τζαι οι υπόλοιποι χορευτές.
 
Από τις καλές φάσεις της ταινίας είναι το βιντεάκι της ομάδας 410 στο λεωφορείο, ο χορός του Moose στις σκάλες, τζαι φυσικά οι χορογραφίες (εκτός η σάλσα που εχορέψαν στο μπάρμπεκιου, ερασιτέχνες, πφ!)

Πάρτε το τρέιλερ:

 
 
 
Step Up 3D (2010)
 
 
 
Η τρίτη ταινία της σειράς προβλήθηκε και σε 3D τζαι τα εφφέ που χρησιμοποιούνται στις χορογραφίες είναι πολλά πιο δημιουργικά τζι εξελιγμένα. Ή ιστορία περιστρέφεται γύρω που τον κούκλο Luke (Rick Malambri) που ετοιμάζει μια ταινία για χορευτές, όταν βλέπει τον Moose όμως να χορεύκει σε ένα battle εντυπωσιάζεται. Παίρνει τον σε ένα κτήριο όπου μεινίσκουν πολλοί χορευτές της ομάδας του "House of Pirates" τζαι προετοιμάζουνται να διαγωνιστούν στο World Jam. O Luke γνωρίζει τζαι την Natalie (Sharni Vinson) την οποία φέρνει στην ομάδα τους, έσιει όμως ένα μυστικό η Natalie το οποίο καταστρέφει την ομάδα τζαι μέχρι τον τελικό γίνουνται πολλές προδοσίες τζαι νεκατωσιές. Επανεμφανίζονται χορευτές που το Step Up 2 τζαι τα χορευτικά όπως είπα είναι σαφώς εξελιγμένα, οργανωμένα, με στολές, εφφέ κλπ, αντάξια φαντάζομαι ενός παγκόσμιου διαγωνισμού χορού.
 
Που τα highlights της ταινίας είναι τα χορευτικά του Moose (μαζί τζαι με την παιδική του φίλη Camille), ο τρόπος που βρίσκει ο Luke την Natalie, οι πρόβες τους τζαι η ανατροπή με τους αντίπαλους "House of Samurai".
 
Πάρτε το τρέιλερ της ταινίας:
 
 
τζαι ένα Moose που όι, εν μου αρέσκει καθόλου:
 
 
  
 
Step Up Revolution - Step Up 4: Miami Heat (2012)
 
 
 
Η τέταρτη ταινία είναι επίσης σε 3D τζαι ξεκινά με ένα flashmob σε κεντρικό δρόμο του Μαϊάμι με την υπογραφή του "The Mob". To flashmob γίνεται θέμα στα κανάλια τζαι κανένας δεν ξέρει ποιοί εν οι χορευτές. Ο βασικός χορευτής του "The Mob" Sean (Ryan Guzman), γνωρίζει την Emily (Kathryn McCrmick) η οποία προετοιμάζεται να μπει στο Winwood Dance Academy τζαι προσκαλεί την σε ένα event όπου "ξανακτυπά" το "The Mob". Ο παπάς της Emily είναι μεγαλοεπιχειρηματίας που θέλει να ισοπεδώσει τις φτωχογειτονιές τζαι να αναπτύξει με κτήρια κολοσσούς την περιοχή, ενώ η Emily γίνεται μέλος του "The Mob" που παλεύκει να ανατρέψει τα σχέδια του. Διαταράσσονται σχέσεις, φιλίες, οικογένειες.
 
Η ταινία εν γεμάτη flashmobs, κάμνει την επανεμφάνιση του ο Moose τζαι άλλοι χορευτές τζαι βλέπεις χορό οπουδήποτε τζι εκτός διαγωνισμού πλέον.
 
Tα highlights της ταινίας είναι σαφώς τα flashmobs, αφού προσωπικά οι πρωταγωνιστές εν με ενθουσιάσαν.
 
Πάρτε το τρέιλερ τζαι μια σκηνή που το μουσείο:
 
 
 
 
 
Ο Ryan Guzman λέγεται ότι είναι ο πρωταγωνιστής της 5ης ταινίας που ετοιμάζεται φέτος, (Step Up - All In) μαζί με την Briana Evigan (Step Up 2, the Streets) τζι ελπίζω να έχουν εξελιχτεί μέχρι τότε τζαι να παρουσιάσουν το υπερθέαμα που περιμένω. Κρίμα που θα λείπουν τοπ πρωταγωνιστές όπως Channing Tatum, Jenna Dewan, Rick Malambri, Joe Slaughter αλλά μάλλον εν είχαν λεφτά να τους πιερώσουν ούλλους.
 
 
Εισηγούμαι να δείτε, αν θα δείτε, τις ταινίες ξεκινώντας που την πρώτη τζαι όι νεκατωμένα ή ανάποδα, για να βλέπετε τζαι την εξέλιξη στο χορό, στους χορευτές, στις ταινίες. Μεν κολλήσετε στα σενάρια που οκ, κάπου κάποιες ιστορίες επαναλαμβάνονται αλλά δείτε την προσπάθεια, την οργάνωση, τα χορευτικά, τις απίστευτες δεξιότητες/ικανότητες των χορευτών τζαι το τελικό αποτέλεσμα. Τζι αν δεν σας ξεσηκώσουν τότε... απέτυχα στη διαφήμιση μου αλλά φταίτε τζι εσείς που δεν αγαπάτε ή έστω εκτιμάτε όσον πρέπει το χορό.
 
Αυτά από εμένα, καλή τηλεθέαση, αν παθιαστείτε τζι εσείς αρκετά, ελάτε να ξαναμιλήσουμε.
 
 
 

3 σχόλια:

  1. Τελικά αρέσκει σου πολλά α? Εμένα πάντως έπεισες με! Θα τα δώ! Μεν σου πώ ότι θα κάμω μαραθώνιο το σαββατοκυρίακο!!! Θενξ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επείστηκα εννα το δω. Γενικά λατρεύω τι ταινίες με χορούς και έρωτες πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χάτε! τζαι πέτε μου εντυπώσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦουέΓΚο?

1. Μόνον εμένα επαραξένεψε η προφορά της λέξης Φουέγο που την Ελένη μας? Φουέγο μάνα μου, ουχί ΦουέΓΚο. Εφακκούσεν άshημα κατά την άποψη ...