Κυπραίοι γονείς τζι εφταθέσεο

Οι Κύπριοι γονείς εν μοναδικοί. Εν έσιει στον κόσμο άλλον τέθκοιο φαινόμενο.

Που τα 6 σου που καταλάβεις τί λαλούν, καταγράφεις το μουρμουρκόν τους, που κυμαίνεται από το αμυδρό ενδιαφέρον ως το πρήξιμο τζαι καταλήγεις συχνά πυκνά σε τσακωμούς.

Στα 6 σου αρκέφκουν να σου λαλούν "θκιάβασε". Τούτον πάει σταθερά ως τα 18 σου. Στο μεταξύ μεσολαβούν κάμποσα "μα που έννα πάεις τωρά", "μεν αρκήσεις", "μα ννάμπον τούτον που φορείς", "με ποιόν μιλάς πάλε", πόσες ώρες στο τηλέφωνο", "κλείστην τηλεόραση κανεί", "συστάρισ' το δωμάτιο σου", "πήαιννε τζοιμήθου","ξύπνα, ΞΥΠΝΑ". Έσιει τζαι πολλά άλλα, στον τζαιρό μου εν είχαμεν κινητά στην εφηβεία, εγυρίζαμεν τις γειτονιές, τα κλαπς, ο βασικός καυκάς ήταν να θκιαβάσω τζαι να μπω έσσω. Ενιξέρω τωρά οι μιτσιοί τί περνούν.

Να προσπεράσω το στρατό γιατί εν έκαμα? Η προτροπή των γονιών είναι να μεν φάει κράτηση/φυλακή το μωρό, να τρώει το φαίν του, να πιάσει ρούχα καθαρά, να μεν αρκήσει να πάει μέσα. Το πρήξιμο δαμαί εν μειωμένο, θέλω να πιστεύκω.

Στις σπουδές συνεχίζει το "θκιάβασε" άσχετα ότι είσαι πλέον ενήλικας, το "πάλε έννα φκεις?" λαλούν το τζαι με τα μμάθκια πλέον, εν χρειάζεται να μιλήσουν. Αν είσαι εξωτερικό, μπορεί να τα ακούσεις μέσω τηλεφώνου, skype whatever αραιά και που. Αν κάμεις σπουδές Κύπρο τζαι μεινίσκεις μαζίν τους εν την γλιτώνεις. Αν μεινίσκεις αλλού κάτι γίνεται.

Κάμνεις σχέση αρκέφκουν τα "πότε έννα "ρτετε να σας δούμε" που συνεχίζει μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Αρχίζουν φυσικά τα "πότε θα παντρευτείτε", "άτε πόσον τζαιρό, εν είσαστε μωρά".

Αν δεν κάμεις σχέση (ή μεταξύ των σχέσεων) θα φάεις πρήξιμο αλύπητο του στυλ "γιατί δεν βρίσκεις τζι εσύ κάποιον/αν, να παντρευτείτε να κάμετε οικογένεια", "περνούν τα χρόνια, έννα μείνεις στο ράφι/μόνη σου/μόνος σου/κούκκουφος", "εν που είσαι ιδιότροπη, ο ένας μυρίζει σου ο άλλος βρωμά σου", "άτε να προλάβω να δω εγγονούθκια" τζαι τα hardcore "εν μας σκέφτεσαι εμάς", "έννα πεθάνουμε τζι εν θα σε δούμε νυφούλα/εν θα δούμεν αγγόνια", "έν θα σιεις έναν πλάσμα να σε δει". Οι πιο τολμηροί κάμνουν σου προξένια. Κτυπούν αλύπητα τζι αδιάκριτα. Κάπου δαμαί  εσύ είσαι ήδη στα όρια σου μαζίν τους.

Αν αρκήσεις πολλά να παντρευτείς, ή έστω να βρεις μια σταθερή σχέση, το πρήξιμο τους θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Στόχος ζωής πλέον ο ψυχολογικός πόλεμος γιατί πιστεύκουν ότι έτσι τους κάμνεις τζι εσύ. Παντές τζαι κάμνεις το επίτηδες για να τους ποφκάλεις. Καλή δύναμη σε όλους εύχομαι.

Παντρεύκεσαι τζαι ηρεμούν για κανένα δίμηνο, μετά αρκέφκουν νέο τροπάριο: "άτε πότε έννα κάμετε κανένα μωρό", "περνά ο τζαιρός, εν τζαι μιτσιανίσκετε", "άτε κάμετε κανένα μωρό να το χαρούμε τζι εμείς". Συνεχίζουν, αδιάκριτα. Παρατηρούν το βάρος σου τζαι μόλις ξεμυτίσει τζοιλιούα τσουπ! "μα είσαι έγκυος?". Εν εσκεφτήκαν ότι ένα χρόνο μετά το γάμο, τα τραπεζώματα επροσθέσαν σου ήδη 5 κιλά.

Αν δεν κάμεις σύντομα μωρό αγριέφκουν, νομίζουν ότι αποφεύγεις το, ότι πελλαρίζεις τζαι αφήνεις το χρόνο να περνά έτσι απερίσκεπτα, ότι χαραμίζεις τον καιρό σου σε καριέρες τζαι καλοπέραση. Πρήζουν σε στα γιατί τζαι στα πότε. Δεν σκέφτουνται ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τζαι ότι το ψάχνεις ήδη. Οι πλέον αδιάκριτοι, πάλε χωρίς να το σκεφτούν θα σε ρωτήσουν αν έσιεις κάποιο πρόβλημα.

Κάμνεις ένα μωρό τζαι ηρεμούν για κανένα χρόνο. Εννοείται ότι έχουν άποψη για το όνομα του, το φαί, του ύπνο, τα ρούχα, τις συνήθειες του. "Εμείς έτσι εκάμναμεν, επάθετε τίποτε?"

Στο χρόνο, αν δεν χάσεις τα κιλά σου, με κάθε ευκαιρία, ρωτούν σε αν είσαι πάλε έγκυος. Αν τα έχασες τα κιλά σου, ρωτούν σε πότε έννα κάμεις δεύτερο. Ότι επέρασες με το πρώτο επαναλαμβάνεται.

Δαμαί όμως κάπου διαφοροποιούνται. Αν έσιεις ήδη θκυο κόρες ή θκυο γιούδες, έσιεις πιθανότητες να ακούσεις στο χρόνο: "άτε να πάτε για το γιο" ή να πάτε για την κόρη" αντίστοιχα. Χωρίς πίεση τωρά. Έτσι, σαν συμβουλή, με χαμόγελο, εκτός αν δεν έφκαλες ακόμα το όνομα του γονιού σου τζαι καρτερά το τρίτο για να το διεκδικήσει ως το τέλος.

Αν έσιεις γιο τζαι κόρη (ή κόρη τζαι γιο) κάθουνται πίσω αναπαυμένοι. "'άτε έκλεισες".

Πρόσεξε τωρά: Αν πάεις να κάμεις τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση τους κατίshι σου. "Α μάνα μου, έσιεις ήδη θκυο, πώς θα τα φκάλεις πέρα, μεγαλώνεις, εν επικίνδυνο, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΚΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ!"

Δαμαί βλέπουμε μια άλλη μεγάλη καμπή, σημείο αναφοράς, ειδικά αν προσέχουν τα μωρά σου, άρα στη σκέψη τζαι μόνο ότι πάεις για τρίτο, μπορεί να ππέσουν στο κρεββάτι άρρωστοι. Έχουν ήδη τα χρονάκια τους, εκουραστήκαν, θέλουν να τζοιμούνται να ξυπνούν άνεννοιας, να φροντίζουν το σπίτι τζαι τον κήπο τους τζαι δεν αντέχουν άλλες φωνές τζαι πελλαρίσματα μωρών.

Επισημαίνεται ότι έν τζι εν ανάγκη να πάεις για τρίτο για να επέλθει η κατάρρευση που ανέφερα πιο πάνω. Η υπόνοια του τζαι μόνο, ή αν για κάποιο λόγο τους καρφωθεί στο μυαλό, έτα ούλλα τζαμαί.

Γι αυτόν αγαπητή/έ, αν σκέφτεσαι να αγοράσεις εφταθέσεο αυτοκίνητο, ετοιμάστου για εγκεφαλικά, καρδιακά, οδυρμούς, συναισθηματικούς εκβιασμούς τζαι κάμε πλάνο εκτόνωσης της κρίσης. 



6 σχόλια:

  1. Σε αγαπω

    και ορκίζομαι να μεν κάμω τα ίδια στην δική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σοκ στην ανακοίνωση του τρίτου δεν μπορώ να πω την είχαμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όι όι όι
    έννεν ανακοίνωση τρίτου
    ισχύει η προτελευταία παράγραφος, η κατάρρευση κλπ
    απολογούμαι για την παρεξήγηση
    το ενδεχόμενον αφήνουμεν το ανοικτό όμως, εάν κι όταν, εξ' ου και το εφταθέσεον
    neerie
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν απάντησες σε εμένα μιλώ για την ανακοίνωση του τρίτου δικού μας. Το σοκ των συγγενών και φίλων. :)

      Διαγραφή
    2. αααα, πάλε παρεξήγηση. για πες! για τα δικά σας!

      Διαγραφή
    3. Α θεϊκό. Είχαμε αντιρρήσεις πριν καν παίξει σενάριο για τρίτο. Μετά το δυο, ακόμα και η μάνα μου που είναι τέρας αντοχής είπε, "άτε κανεί". Όταν το τρίτο αποφάσισε ότι πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο γιατί δεν είχαμε γεμίσει όλες τις ώρες του 24ωρου οι αντιδράσεις που είχαμε more or less ήταν η ίδια από τον κόσμο. Πρώτο κάναμε μια βδομάδα να μιλήσουμε με τον πασά μου γιατί αν εγώ είπα ότι η μεγάλες οικογένειες είναι ωραίες αυτός μετά το 2 είπε ποτέ ξανά. Σε όσους το είπαμε με ένα ή δυο μωρά η απάντηση ήταν α) Σοβαρά? και β) ανοικτό στόμα χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να πουν.
      Μόνο μια μαμά που είχε 3 μου είπε "θα είναι στην αρχή δύσκολα αλλά μετά είναι τέλεια, θα δεις". Αν το είπε απλά για να είναι ευγενική, αν το πίστευε ή αν από μέσα της ήταν 'χα θα σπάσετε', θα σε γελάσω.
      Άσε που έχω μια θεία κάθε φορά που μιλάμε μου λέει ότι με λυπάται. Δεν ξέρω τι ύφος έχω τελευταίως για να μου το λέει. Είναι που οι γονείς μου ζουν σε διαφορετική πόλη και δεν έχω τόσο την ευκολία του να αφήσω τα μωρά για καμιά ώρα κάπου να ξεκουραστώ.

      Διαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...