Ιβάνα συγχωρεί ή αγκαπά?

Ιβάνα έχει ένα θέμα. Το συζήτησε με φίλους, το συζήτησε με neerie αλλά ακόμα έχει τη δική της άποψη.

Όταν κάποιος στενοχωρήσει ή βλάψει Ιβάνα, Ιβάνα δεν συγχωρεί εκτός αν ο κάποιος ζητήσει συγγνώμη.

Δηλαδή, αν ο κάποιος κλέψει για παράδειγκμα από Ιβάνα και το μάθει μετά η Ιβάνα, δεν του μιλά.

Ούτε αν ο κάποιος φτύσει Ιβάνα στα μούτρα δεν του μιλά.

Αν όμως ο κάποιος ζητήσει συγγνώμη για συμπεριφορά του και δώσει και εξήγηση, τότε Ιβάνα συγχωρά και προχωρά.

Ιβάνα σκέφτεται... Αν κάποιος δεν παραδεκτεί ότι έκανε λάθος, τότε γιατί να τον συγχωρήσει? Ναι Ιβάνα θα είναι καλή αν συγχωρήσει. Αλλά ο κάποιος δε θέλει να τον συγχωρήσει Ιβάνα. ΝΑ συγχωρήσει ή όχι Ιβάνα?


Ουφ δύσκολο.

Για ποιό λόγο συγχωρεί ένας τον άλλο?

Επειδή ο άλλος ζήτησε συγγνώμη/συγχώρεση ή επειδή ο ένας είναι καλόκαρδος και έχει κατανόηση και θέλει να δώσει δεύτερη ευκαιρία όπως θα ήθελε να του κάνουν κι αυτού κάποια μέρα όταν αυτός κάνει λάθος?Neerie λέει ότι εδώ είναι η διαφορά μεταξύ του πραγματικά "καλού" και του "καλού με αντάλλαγμα".

Λέει ακόμα ότι είναι εύκολο να αγκαπάς και να συγχωρείς αυτόν που σε αγκαπά (και σε συγχωρεί).

Το δύσκολο είναι να αγκαπάς αυτόν που ΔΕΝ σε αγκαπά.


Ιβάνα είναι για τα δύσκολα όμως. Τώρα θα βάλει νέο στόχο.

3 σχόλια:

 1. Μάνα μου Ιβανούδα μου.
  Ένεν ανάγκη να είσαι καλή με ούλλους. Εσκέφτηκες ότι μπορεί να μεν τους πρέπει συγχώρεση; ή για να μεν ακούουμαι τόσο τραγική....γράψε τους τζιαμέ που εν πιάνει ηλιος τζιαι προχώρα.

  Ταπεινή μου γνώμη...η συγχώρεση εν δική σου υπόθεση τζιαι εν εσένα που βοηθά. Κάμνεις όπως νοιώθεις τζιαι λοαρκασμό σε κανένα.
  Ορίστε μας:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εξαρτάται που το άτομο και την "ζυγαριά" του. εν σημαντικός ή περαστικός? έκαμε κ αλλες μαλακίες ή γενικά εν οκ απλά εφέρθηκε έτσι μια φορά?
  κ αν τον συχωρέσεις? πρέπει να το κάμεις με τρόπο που να δείχνει ότι i wont take crap again

  υπάρχει η διαφορά καλού-καλού με αντάλλαγμα-αλλά πρέπει να υπάρχει και η διαφορά του καλού με το θύμα.

  μερικές φορές η συχώρεση μπορεί να μειώνει την αυτοεκτίμηση σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεσποσύνη, Ιβάνα δεν θέλει να ταλαιπωρείται με άσχημα συναισθήματα για κανέναν. Αλλά δεν μπορεί. Συγχωρεί μόνο όσους το ζητούν. Κι έτσι ταλαιπωρείται.

  Όμως, αφού βοηθά η συγχώρεση μέσα μου, Ιβάνα θα προσπαθεί να συγχωρεί, έστω αν δεν το ζητά κι αν δεν το αξίζει ο άλλος. Ούτε Ιβάνα αξίζει συγχώρεση... Neerie λέει ότι μερικές φορές είμαι κακιά. Κακιά εγκώ?

  Beatrix Ιβάνα συμφωνεί, έτσι κάνει, δείχνει με τρόπο ότι δεν θα ξαναπιάσει κάβουρα. Αλλά, επειδή μέσα της είναι ανήσυχη όταν βλέπει κάποιον που δεν της φέρθηκε καλά, πρέπει να το πολεμήσει μέσα της. Θύμα είσαι όταν μπορείς να επηρεαστείς από τη συμπεριφορά κάποιου άλλου σε μεγάλο βαθμό! Και Ιβάνα δε θέλει να επηρεάζεται έτσι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦουέΓΚο?

1. Μόνον εμένα επαραξένεψε η προφορά της λέξης Φουέγο που την Ελένη μας? Φουέγο μάνα μου, ουχί ΦουέΓΚο. Εφακκούσεν άshημα κατά την άποψη ...