Όλα ή τίποτα


"'Εννα βρέξουν λλίον τα πόθκια τους" ΔΕΝ ΕΣΙΕΙ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑ! 
Όταν πάεις σε παραθαλάσσια καφετέρια με τα μωρά. Πάρε ττόρους, αλλαξιές, πανιά κλπ, πιε καφέ στα πρώτα 5 λεπτά γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δουν το νερό τα μωρά τζαι να μεν δώκουν μέσα ολόκληροι με τα ρούχα. Ή πάρτο απόφαση ότι θα γίνουν σούππα λούμα ή φύε πριν να δουν το νερό. Ή απλά πάρτους τζαμαί με τα μαγιό. Αλλά καφές γιοκ. Ουφ, απλά μεν πάεις τζαμαί για καφέ. 


"Θέλουν λλίον κόψιμο τα μαλλιά τους" 
bowl-cut
mullet


Όταν θέλεις να τους κόψεις τα μαλλιά γιατί ππέφτουν μες τα μμάθκια τους ΑΛΛΆ έτυχε να ππέσουν να κτυπήσουν στο κεφάλι τζαι να σκεφτείς ευτυχώς που δεν ήταν ψιλοκουρεμένος τζι απορρόφησαν την φατσιάν τα μαλλιά. Τζαι λαλείς του κουρέα να τους κουρέψει μόνο τα πεπέ για να θωρούν τζαι καταλήγεις με ένα μωρό που τη δεκαετία του 80: είτε με mullet είτε με μαλλιά "καπελλάκι". Ελπίζω να μεν με μισήσουν όταν μεγαλώσουν τζαι δουν τις παιδικές φωτογραφίες τους.


"Ήταν value for money NOT"
Πάεις οικογενειακώς σε φτηνό hotel appartment για 2 νύχτες που εθεώρησες ευκαιρία γιατί εσκέφτηκες ότι μόνον έναν ύπνο θα εκάμνετε τζαμαί αλλά ούτε ύπνον μπορείτε να κάμετε που δεν έσιει aircondition παντού, που έσιει πάτωμα-κουζίνα -μπάνιο τζαι έπιπλα πιο μεγάλα που σένα (σε ηλικία λέμε!) τζαι νεκατσιάς να τζίσεις οπουδήποτε τζαι καταλήγεις να κάμνετε παρέα με τα "λιμπουράκια" για να μεν φρικάρουν ΤΖΑΙ τα μωρά τζαι βάλλεις τους να τα παρακολουθούν που "κουβαλούν το φαγητάκι τους στις φωλιές τους (ερμάρκα?) μα τί καλά κι εργατικά ζωυφάκια"!


"Το ΓΕΣΥ θα είναι η λύση". Φοούμαι. Πολλά.
Πιάνεις 2 ώρες άδεια για να πάεις στο Γενικό Νοσοκομείο για μιαν εξέταση αμυγδαλών του μωρού τζαι για να πιάσεις σειρά για εγχείρηση γιατί το μωρό σου κάμνει άπνοιες τη νύχτα. Ο γιατρός θεωρεί σοβαρές τις άπνοιες αλλά λαλούν σου έσιει περιστατικά που καρτερούν να εγχειριστούν που το 2017 τζι έχουν προτεραιότητα! Τζαι ο ιδιώτης θέλει 1000-1500 να σου κάμει έτσι εγχείριση. Α σόρρυ, το θέμα ήταν οι 2 ώρες άδεια. Καρτεράς να σου πουν αν θα γραφτείς γιατί δεν έκλεισες ραντεβού (είπαμεν εν σοβαρό θέμα οι άπνοιες τζι εν μπορείς να καρτεράς ως τον Δεκέμβρη να σου δώσουν ραντεβού) γράφεσαι, καρτεράς να έρτουν οι γιατροί που τα χειρουργεία τους, μετά να δουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους, στο μεταξύ θωρούν τζαι τις σφήνες που μπαίνουν με το μέσο, ζητάς να αλλάξεις γιατρό γιατί ο γιατρός που εγράφτηκες εν φουλ, λαλούν σου εν γίνεται γιατί ο γιατρός σου ξέρει το ιστορικό (παντές τζι εν φιλοσοφία να θκιαβάσει ο οποιοσδήποτε γιατρός το φάκελο του μωρού τζαι να καταλάβει το ιστορικό!) τζαι περνούν οι 2 ώρες, περνούν 4, το μωρό εβαρέθηκε, πεινά, νυστάζει κλαίει αλλά οι μόνοι που ενοχλούνται εν οι υπόλοιποι ασθενείς τζαμαί. Οι γιατροί λαλούν σου περίμενε, κανένας δεν σου είπε που την αρχή ότι έχουν χειρουργεία, ραντεβού τζαι δεν θα προλάβουν να σε δουν, ούτε μετά που τους ρωτάς γιατί πρέπει να πάεις πίσω δουλειά, ότι θα καθυστερήσουν τζι εσύ απλά καρτεράς υπομονετικά με puppy look γιατί την άλλη φορά που έκαμες παράπονο ο γιατρός επικκαρίστηκε τζι έφυε που το ιατρείο του τζι έστειλεν άλλο να σε δει. Τζαι κατά το μεσημέρι που σε αφήκαν τελευταία τζι έχασες ήδη μιας μέρας δουλειά πιάνεις τα ππουρτού σου τζαι πάεις σε ιδιώτη για να σου κάμει 5 λεπτών εξέταση τζαι να του σκάσεις το 50ευρο. Έτσι δουλεύκουν τα δημόσια νοσοκομεία τζαι αλίμονο σου αν ππέσεις στην ανάγκη τους. Οργάνωση μηδέν, ενδιαφέρον μηδενότερο. Είτε θα καρτεράς να τους γινεί το κέφι να σε δουν ή θα πάεις αλλού. Τζαι ο Θεός ξέρει τί θα γίνει με το πολυδιαφημιζόμενο ΓΕΣΥ τζαι αν θα γειάνει ποττέ κανένας τζι ελπίζω να μεν συμβληθούν ούλλοι οι ιδιώτες γιατροί με το ΓΕΣΥ.


"Τωρά που ξεκινά το σχολείο θα ξεκινήσουν οι αρρώστιες" Δούλεψε το στο νου σου καλά να μεν σοκαριστείς που την 1η μέρα. 
Ξεκινά το σχολείο τζαι ο ένας εν ήδη άρρωστος τζαι πίνει αντιβίωση, ο άλλος που πάει σχολείο έρκεται πίσω με πυρετό, κολλά τζαι ο πρώτος πυρετό τζαι φκάλλει τζαι κάτι σπυράκια πάνω του τζαι ακούεις για επιδημία σταφυλόκοκκου στην Αυστραλία τζαι αγχώνεσαι ότι αυτά κάνει η παγκοσμιοποίηση τζαι το κίνημα ενάντια στον εμβολιασμό τζαι βασικά αγχώνεσαι είπα? Γιατί την πρώτη εβδομάδα αρρωστήσαν ήδη τζαι το ψυγείο έσιει έναν πατό κατειλημμένο που τα σιρόπια τζαι τις αντιβιώσεις για τα μωρά. 

Τζαι νιώθω ότι κάμνω κατόρθωμα που καταφέρνω τζαι διώ τους κάθε μέρα στην ώρα τους τα σιρόπια, φάρμακα, κρέμες τους (αντιβίωση, σίδηρο, σιρόπι για το βήχα, για τον πυρετό, κρέμα για το σύγκαμα, κρέμα για τα σπυράκια, sambucol κλπ) 

Τζαι φυσικά ελπίζω να μεν αρρωστήσει τζαι ο σύζυγος γιατί ως γνωστόν οι σύζυγοι είναι τα πιο δύσκολα μωρά, ειδικά όταν αρρωστήσουν.


Τζαι παρεμπιπτόντως αποφάσισα: Τον ένα γιο θα τον στείλω φαρμακοποιό ή γιατρό τζαι τον άλλο μηχανικό αυτοκινήτων.


Αυτά, ως πάρατζει.

2 σχόλια:

  1. Όταν ήταν η κόρη μου 2-3 χρονών πήγαμε για φαγητό σε ένα παραλιακό καφε-μπαρ στη Λεμεσό. Χωρίς μαγιό. Βασικά δεν πήγαμε. Φτάσαμε εκεί, ήταν αδύνατον να κάτσει, ήθελε να πέσει στη θάλασσα, μας άκουσε όλη η Λεμεσός. Φύγαμε χωρίς να κάτσουμε και πήγαμε σε εστιατόριο που ούτε καν φαινόταν η θάλασσα. Από τότε μας έμεινε φοβία και δεν πάμε ποτέ παραλιακά αν δεν είναι να για να μπούμε στη θάλασσα. Ούτε καν τον χειμώνα! Φέτος που είναι 4+ κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα.
    Για την εγχείριση...τι να πω, κρίμα τόση ταλαιπωρία. Εμείς σωθήκαμε με τις ασφάλειες, δίνεις λεφτά κάθε μήνα αλλά είσαι άνεγνοιας. Ο άντρας μου πέρσι 45' χειρουργείο για μια πέτρα, 4,000 ευρώ!!
    Joy Tears

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που 'σαι Joy, εχάθηκες dear... θυμάσαι κάποτε με το διαγωνισμό για το δαχτυλίδι? Θυμούμαι τζαι γελώ.
    Που λες, Ας μεν μιλήσω για τις ασφάλειες, όποιος έσιει μιαν καλή να μου στείλει το συμβόλαιο του να δω τί καλύπτουν γιατί απογοητεύτηκα...
    Όντως, παραλιακή καφετέρια τέλος ως τον Αύγουστο πάλε, δεν έσιει αγνάντεμα. Εν καλές τζι οι φωτό δαμαί.
    Ως πάρατζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...