1. Η νέα εποχή. 2.Ο οικιακός βοηθός

1.
Πάω το πρωί πριν τη δουλειά να πιάσω καφέ. Ηλιόμουστη μέρα, ταξιδιάρικα τραγουδάκια στο καφέ, ησυχία, σκέφτομαι πόσο ωραία θα ήταν να μην είχα δουλειά το πρωί τζαι να έπιαννα τους Neerous - την οικογένεια να επηαίνναμε για καφέ.

Η εικόνα έκαμε shιονούι σε λίγα δευτερόλεπτα γιατί αμέσως εφαντάστηκα με να κάθουμαι με τον παίχτη (ο μεγάλος) τζαι τον μίκυ (ο μικρός) τζαι τους θκυο γαντζωμένους πάνω μου, ο ένας να μου τραβά τα μαλλιά τζαι ο άλλος το κινητό. Να φωνάζω "άου, ούφφου, κάτσε γιε μου", ο Δώρος να προσπαθεί να τραβήσει έναν κλαιόμενο οδυρόμενο τζαι να καταλήγουμε τζι οι θκυο με νεύρα, να πακετάρουμε τζαι να φέφκουμε. Εν ξίκκο σου. 

Ομοίως, φαντάζομαι μια διαμονή σε ξενοδοχείο τωρά τα σαββατοκυρίακα τζαι πάλε shιονούι. Η νύχτα φκαίννει μετά δυσκολίας αφού ο μίκυς κάθε μιαν ώρα τσιριλλά τζαι θέλει γάλα/σούσμα τζαι ποιός τον βαστά να τον σούζει ούλλη νύχτα μες το δωμάτιο του ξενοδοχείου, προσπαθώντας να μεν ξυπνήσουν οι άλλοι δύο. Νεύρα πακετάρεις shιονούι. Ξίκκο.

Έναν απόγευμα στον παιδότοπο οι 4 μας θα εξελιχθεί ένα περίπου το ίδιο, μπορεί να καταφέρουμε να πιούμε λλίον καφέ, ο υπόλοιπος θα καταλήξει χαμαί ή πάς τα ρούχα μας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον αφήκουμε μισοδότζιν. Α, μπορεί να δοκιμάσει τζι ο παίχτης καφέ χωρίς να τον πάρουμε χαπάρι. Πριν 2 μήνες πάντως εν του άρεσε. Εννοείται βουρά ο ένας τον παίχτη να μεν τον χάσουμε/να μεν σύρει πέτρες/να μεν του φύει η μαππούα/να μεν ππέσει χαμαί/να μεν τον δέρει κανέναν άλλο μωρό/να μεν αγκαλιάσει τον παπά του άλλου μωρού που τον έπιασε κουβέντα. Ο άλλος εννοείται ότι κρατά συνέχεια τον μίκυ γιατί ο μίκυς θέλει shέρκα ειδάλλως τσιριλλά ώσπου να ακούσει το Γραφείο Ευημερίας. Πακετάρισμα shιονούι.

Η περίοδος που εκάθεσουν για να πιεις καφέ ετέλειωσε. Έννεν ο καφές όμως που μου λείπει. Πίννω πολλούς στη δουλειά να αντέξω, Εν η αυπνία. Εν που τζοιμούμαι πας τον καναπέ παρόλο που δεν είμαι τσακωμένη με το Δώρο. Με το Δώρο μιλούμε μέσα μέσα, ρωτώ τον αν εν καλά τζαι απαντά μου μηχανικά. 

2.
Προχτές, δεν θυμούμαι τί θαύμα έγινε τζι είπαμε θκυο κουβέντες παραπάνω οι δυο μας. Α ναι, ήμαστε μες το αυτοκίνητο για ταξίδι 1-2 ωρών. Η πιο ήσυχη ώρα της εβδομάδας μας. Τα μωρά τζοιμούνται τζαι είμαστε περιορισμένοι σε χώρο 1Χ2 αναγκαστικά. Αναγκαστικά θα μιλήσεις (γιατί ζαβολαιμιάζω άμαν τζοιμηθώ μες το αυτοκίνητο) τζαι ενδεχομένως να μπορέσεις να εμβαθύνεις θέμα, σε κάτι που σε απασχολεί. 

Η κουβέντα εκατέληξε να συζητούμε για το ότι εχαθήκαμε. Μιλώντας εσυνειδητοποίησα ότι εμείς οι γυναίκες, μόλις κάμουμε μωρό/μωρά, συνειδητά ή ασυνείδητα βάλλουμεν τα προτεραιότητα. Εν η φύση μας τέθκοια. Η ανάγκη μας για συντροφικότητα εκμηδενίζεται (βάλλουμεν την σε αναμονή), τους συζύγους μας γυρέφκουμεν τους κυρίως για να μας βοηθήσουν με τα μωρά ή το σπίτι. Τζαι μάλιστα απαιτούμε να μας βοηθήσουν γιατί ουσιαστικά επωμιζόμαστε ένα ρόλο επιπλέον - τον πιο δύσκολο ρόλο μας - της μητέρας τζι εν τα προλαβαίνουμε. Προσπαθώντας να ισορροπήσουμε τις ανάγκες της δουλειάς, των μωρών τζαι του σπιτιού, οι ανάγκες του συζύγου αυτόματα κατατάσσονται πλέον στις τελευταίες ή στις ανύπαρκτες του τύπου "σόρρυ δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε για την επόμενη δεκαετία". Τζαι απαιτούμε να μας εξυπηρετούν σε όσα δεν καταφέρνουμε. 

Θα μου πεις, εν λογικό. Ναι, που την πλευρά της γυναίκας, που τη στιγμή που τα μωρά έχουν απίστευτες ανάγκες τζαι μόνον ο γονιός (κυρίως η μάμμα) μπορεί να τις ικανοποιήσει. Κάπου κλονίζεται όμως η οικογένεια όταν ο άντρας υποβιβαστεί σε ρόλο οικιακού βοηθού/διεκπεραιωτή. 

Ο άντρας εν το θωρεί έτσι. Δεν δέχεται εύκολα ότι οι ανάγκες του πλέον δεν έχουν σημασία τζαι ότι προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των μωρών/του σπιτιού τζαι απορεί πως από σύζυγος εκατέληξε οικιακός βοηθός. Με το δίκιο του. 

Φέρτε μου εκδότη τζι έφκαλα λαβράκι! Μες σε ούλλα έκατσα να σκεφτώ τζαι να κάμω διαπιστώσεις!

Τέσπα. Το θέμα είναι τεράστιο. Ακόμα δεν ήβρα τη λύση/τις ισορροπίες. Φαντάζομαι εν τζι άλλοι έτσι?

Ευτυχώς ο Δώρος αντέχει ακόμα. Στα τρία μωρά να ξαναμιλήσουμε. Ορ νοτ. Θα τον βουρώ μάλλον "έλα αγάπη μου τζι έδωκα των μωρών baileys να μεν κλαίουν". Τί? Έσιει γάλα μέσα. 



Υ.Γ. Είναι απίστευτη η αλλαγή, μέσα σε κάτι χρόνια που neervana σε neermana.
Είναι απίστευτο επίσης που μόλις ντυθώ καλά τζαι βαφτώ, άπαντες αναφωνούν "Ωωω!". 

5 σχόλια:

  1. Μα πότε έγιναν 2 τα μωρά;; έχασα το μέτρημα. Ναι, συμφωνώ σε πολλά, το θέμα είναι όμως ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται βάρος που τεκμαίρεται ότι επωμίζεται η μάνα και βοηθά ο πατέρας. Αν δεν ήταν τόσο διακριτοί οι ρόλοι ίσως να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ίσως, λέω διότι κι εγώ σκέφτομαι πολύ όλα αυτά που λες. Αφού σκέφτεσαι και τρίτο σημαίνει αντέχεις ακόμα χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είσαι στα δύο! Γούαο! Δεν το πήρα ειδηση.

    Εγώ πάω προς αυτο που λεει η μπρέντα. Εγω δεν θελω να με βοηθά ο σύζυγος, θέλω να έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Επίσης μιλάς για τις ανάγκες του, αλλά όχι για τες δικές σου. Κάτι που με εκανε αρκετα ντιπρεστ ειναι αυτο: https://english.emmaclit.com/2017/05/20/you-shouldve-asked/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ladies ναι είμαι στο δεύτερο, ο μίκυς εννάν συμμαθητής των δικών σας! Μπρέντα ΟΧΙ δεν σκέφτομαι για τρίτο τουλάχιστον προς το παρόν. Αν έρτει όμως άλλη κουβέντα. Βασικά θα θέλω και δεύτερο σύζυγο.

    Και κοπέλες, ζούμε στην Κύπρο που ο άντρας είναι ακόμα ανατολίτης τζαι της άποψης ότι ο άντρας είναι ο κουβαλητής, η γυναίκα εν πιο κοντά συναισθηματικά στα παιδιά (τζαι ειδικά αν θηλάζει) άρα οι ρόλοι εν "ξεκάθαροι". Θέλει υπομονή τζαι κινήσεις ακριβείας για να αποδομήσεις τούτα τα στερεότυπα. You choose your battles τζαι σιγά σικά κάτι γίνεται :P

    Μπέατριξ οι δικές μου ανάγκες προς το παρόν είναι οι απολύτως βασικές: τουαλέτα, ένα μπάνιο των 15 λεπτών, να φάω ΖΕΣΤΟ φαϊ, να κοιμηθώ ένα συνεχόμενο τρίωρο. Believe it or not, anything more is a luxury. Να ξαναμιλήσουμε μετά το δεύτερο σας μωρό.

    Φοούμαι να ρωτήσω πως είναι τα πράγματα στο τρίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις 2 γιούδες, ελπίζω να τους μεγαλωνεις διαφορετικα απο τον παπα τους ;) η αληθκεια με επιμονη κ υπομονη ο φιτζ καμνει αρκετα βηματα. Στο δευτερο θα ξαναμιλησουμε-εχεις δικαιο

      Διαγραφή
  4. Wow!!! Έχεις 2!!! Welcome to the club!! Θα μπορούσα να το είχα γράψει τζιαι γω τούτο το ποστ όπως ακριβως το γράφεις!! Power Woman!!! Οι πρώτοι μήνες εν δύσκολοι ύστερα σωζυάζουν τα πράματα. Τουλάχιστον με μας έτσι ήταν.... Τούτο με το αυτοκίνητο να το κάμνετε πιο συχνα, εν καλον... Εμεις κάμνουμε το :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...