ποιοί εν μες την πολιτική

Είχα μιαν ενδιαφέρουσα κουβέντα με ένα γνωστό μου προχτές. Έσιει γνωριμίες πολλές λόγω της δουλειάς τζαι του χόμπι(τ) του. Όπου πάει σταματά κάθε 2 λεπτά μες το δρόμο να σιαιρετίσει, να τον σιαιρετίσουν.

Εν τω μεταξύ εκτιμώ τον πολλά, έσιει πολλές γνώσεις, εν προσγειωμένος, αρέσκουν μου οι κουβέντες του τζι οι απόψεις του. "Γιατί εν βάλλεις για βουλευτής?" είπα του μεταξύ σοβαρού τζαι αστείου. "Να έχουμεν τζι εμείς έναν πλάσμαν της προκοπής να ψηφίσουμε".

"Επειδή πρέπει να πηαίννεις με τα νερά τους", απάντησε μου σοβαρά.

Εξήγησε μου μετά ότι κάποτε είπαν του να φκει μέλος στο σύνδεσμο του χόμπι(τ) τους επειδή ήταν πολλά ενεργό μέλος. Εστηρίξαν τον κάποιοι του Συμβουλίου τζι οι φίλοι τους, εφκήκε τζι άρκεψε να κάμνει κάποιες προτάσεις για μείωση κόστους, για πρακτικά θέματα. Εσυμφωνήσαν αλλά εν τους άρεσε διότι εσήμαινε να μεν τρων τζαι να τα πιερώνουν που το ταμείο του Συμβουλίου, να μεν λείπουν πολλές ώρες τάχα για συνεδρίες του συμβουλίου, να βουρούν να κάμνουν πραγματικό έργο κλπ. Όταν έληξε η θητεία του εν τον εξαναστήριξε κανένας για να ξαναφκεί.

Τζαι με τα τόσα που είδε, δεν είσιεν τη διάθεση να το βουρήσει το θέμα, ούτε τα λεφτά που είχαν οι άλλοι για να αυτοδιαφημιστεί.

Κάπως έτσι μου είπε λειτουργεί τζι η πολιτική. Τζι είπε μου επίσης ότι στη γενιά του, τα άτομα που κόφκει ο νους τους, που εν μορφωμένα τζαι θέλουν να παράγουν τζαι να εξελίσσονται δεν ασχολούνται με την πολιτική.  Ιδιωτεύουν τζαι θωρούν πώς να ζήσουν καλύτερα τζείνοι τζαι οι δικοί τους.

Αντίθετα, όποιος δεν τα έπαιρνε τα γράμματα τότε, έπαιρνε σβάρνα τους καφενέδες, έκαμνε γνωριμίες, εκομματικοποιήτουν, έκαμνε χάρες για να του κάμνουν χάρες τζι εκατέληξε να είναι τοπ στέλεχος σε κόμματα - τζαι τελικά βουλευτής τζαι Υπουργός.

Έτο ποιοι μας κυβερνούν - τζαι γιατί δεν ασχολούνται νούσιμα πλάσματα με την πολιτική.

Χωρίς τούτο να ισχύει απόλυτα, είμαι σίουρη ότι κάπως έτσι παν τα πράματα.

Τί μπορεί να γίνει στο μέλλον?
Ο καθένας καταλάβει το.

Επιτέλους είδα τζι εγώ φως στο τέλος του τούνελ. Τζαι δέννεν το τρένο που έρκεται που απέναντι.

Να φύει η παλιά κκελλέ, να έρτουν νέα πλάσματα μορφωμένα που δέννεν κολλημέρα τζαι αρνιά τζαι που δεν δουλεύκουν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον ή για το κόμμα.

Όποιος διαφωνεί να πάει μια βόλτα που τον Κοτσιάτη να δει πώς θα καταλήξουμε.




Υ.Γ. Ήταν η πιο ωραία κουβέντα που έκαμα τα τελευταία χρόνια για τούντο θέμα.


 

4 σχόλια:

  1. το να έρθουν νέοι πολιτικοί είναι σωστή κουβέντα. αλλά το σύστημα έχει τρόπους να προστατεύεται. κανένας που είναι έξω από το κόμμα δεν έχει ευκαιρία να εκλεγεί έστω και σε ένα μικρό πόστο για να κάμει τη διαφορά. Μάντεψε ποιοι έχουν ευκαιρίες μέσα στα κόμματα. αυτοί που παν με τα νερά τους και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς το πρόβλημα μου μάνα!
    ότι κάποιος εκτός κόμματος δεν μπορεί να αναρριχηθεί στην εξουσία!

    τουλάχιστον οι νέοι που εν μες τα κόμματα να αντιστέκονται τσας στο σύστημα! να μέννεν αρνιά ή να μεν δουλεύκουν μόνο για τον εαυτό τους! μόνον έτσι αν δούμε άσπρη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμπειρία μου είναι ότι οι νέοι μέσα στα κόμματα είναι ακόμα χειρότεροι. Εγώ όπως το καταλαβαίνω είναι και θέμα αριθμών. Για να αλλάξει η νοοτροπία πρέπει περισσότεροι να θέλουν από αυτούς που δεν θέλουν. Δηλαδή περισσότεροι ικανοί από τους μη ικανούς. Είμαι απαισιόδοξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ούφφου
    Αν οι νέοι εν shειρόττεροι τότε εν έχουμεν ελπίδα.
    Πραγματικά, είμαστεν άξιοι της τύχης μας.
    Οι νέοι που ήταν μες τα κόμματα που τα γεννοφάσκια τους συμφωνώ, εν δύσκολο να μεν έχουν την ίδια νοοτροπία...
    Να φύουν τζαι τούτοι.
    Να μείνουν τα πλάσματα που εμπουχτίσαν με την κατάσταση τζαι θέλουν να την αλλάξουν προς το καλλύττερο.

    Να κάμουμε κόμμα "μπουχτισμένων"
    Οι αγανακτισμένοι εν εφέραν αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

όνειρα πισκόττα οίκτου

Καλή χρονιά και πολλές καλές χρονιές να έχουμε όλοι!! Για κάποιο εκνευριστικό λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω στο προηγιούμενο ποστ τζαι να ε...